Vstupujete na stránku, kde sa okrem iných produktov predáva aj alkohol.

Z tohto dôvodu je potrebné potvrdiť, či ste starší/staršia ako 18 rokov.


Áno       Nie

Vážení zákazníci!

Z dôvodu prevencie pred nakazením COVID-19, obmedzila kuriérska spoločnosť prijímanie dobierkových platieb. Z tohto dôvodu sme nútení pozastaviť platby na dobierku v našom eshope. Naďalej však môžete tovar objednávať tovar s platbou prevodom, prípadne online platbou platobnou kartou.

Od 31.3.2020 je pozastavená možnosť objednania tovaru do pobočiek Zásielkovne. Tovar Vám bude doručený kuriérskou spoločnosťou REMAX na Vašu adresu.

Mylonas - Retsina 750ml Zväčšiť

Mylonas - Retsina 750ml

2451

Nové

Tradičné víno s borovicovou živicou - Mylonas Winery/ Retsina - 100% Retsina.

Viac detailov

Vypredané

14,90 €

s DPH

19,87 € za l

Vzhľad a chuť
Vzhľad: Jasná citrónovožltá farba so zelenkavými odleskami.
Vôňa: Arómy broskýň, pistácií, manga a citrónu popri arómach bielych kvetov a byliniek.
Chuť: Chute sú vyvážené osviežujúcou kyslosťou a sú pokračovaním uvedených vôní s rovnakou intenzitou. Svieži, bylinkový a dlhý záver.
Najlepšia teplota pri podávaní: 9 – 11 °C
Dozrievanie v pivnici: Najlepšie chutí čerstvé.
K čomu sa hodí?
Najlepšie sa hodí k vysmážaným plodom mora, chrumkavým morským krabom s kôrkou kataifi, k marinovaným rybám ako tuniak, k lososu, ančovičkám, japonskému sašimi, carpacciu, syrovým kroketám, plneným viničovým listom dolmas a k jedlám na cesnaku.
Proces výroby vína
Hrozno sa vyberá ručne podľa zrelosti a ukladá sa do malých debničiek. Po obratí sa hrozno ihneď prepraví do vinárstva. Ďalej sa hrozno ochladí na 8 °C, bobule sa oddelia od strapín a nechajú sa macerovať 6 hodín pri teplote 10 °C. Po usadení nasleduje fermentácia s dodaním borovicovej živice (16 °C) v malých antikorových nádržiach. Po fermentácii sa víno ponechá na sedimentoch po tri mesiace s častým premiešavaním.

EXKLUZÍVNA SPOLUPRÁCA

Wineroot a Elia Oliva Shop = Vína plné charakteru a emócií